Кога витамините стават опасни за организма?

https://zdravno.net/bolesti/koga-vitaminite-stavat-opasni-za-organizma/118672 Zdravno.net
Кога витамините стават опасни за организма?

Могат ли витамините да станат опасни

Лекарите са категорични, че това наистина може да се случи.Ако имате излишък от витамини и минерали е също толкова вредно и опасно, както и при липсата им, категорични са спецовете.

По думите им, ако се прекалява с приема на витамин С, това крие рискове от образуване на камъни в бъбреците.

При предозиране с този витамин има огромна вероятност да се образуват оксалатни камъни. Приемаме ли по-големи количества витамин Д, това също може да ни изиграе лоша шега.Витаминът може да предизвика увеличаване на калция в кръвта, а това също води до образуването на камъни в бъбреците.

Ако дълго време взимаме и то във високи дози витамин В6, това може да навреди на нервната ни система.И то необратимо. Но ако се храним пълноценно и здравословно със сезонните плодове и зеленчуци, това може да задоволи нуждата ни от витамини и минерали за организма ни.

Защото повечето витамини и минерали се намират в растителните и животински продукти.

Пресните плодове и зеленчуци, които се консумират през сезона, може да задоволят организма с необходимите витамини, минерали, както и с останалите ценни за нас вещества, е съвета на експертите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.