Кои храни да избягваме през жегата?

https://zdravno.net/bolesti/koi-hrani-da-izbyagvame-prez-zhegata/114716 Zdravno.net
Кои храни да избягваме през жегата?

Има храни, които не трябва да консумирате през горещите летни дни

Експертите съветват да ги избягваме, за да си спестим риска за здравето.През лятото те препоръчват да не се консумират в големи количества местни продукти.Причината е, че през горещите летни дни те се развалят доста по-бързо и освен това повишават телесната температура.

Това от своя страна може да повиши терморегулацията на тялото, което пък може да причини опасни сърдечно-съдови болести.

Освен това е добре от менюто да се изключат солените храни. Те повишават опасността при хора с високо кръвно налягане. Освен това твърде солените храни могат да причинят и камъни в бъбреците. Затова експертите съветват и храни с прекалено много сол да не се хапват през горещите летни дни.

Спецовете съветват също така да се ограничаваме от пикантните храни, които също не са полезни пред горещниците, защото засилват желанието за пиене на повече вода, което може да повиши кръвното налягане.

Затова съветът на експертите е да се придържаме към режим на хранене през лятото с повече сезонни плодове, както  и зеленчуци. Постните ястия през горещите летни дни също са за предпочитане пред местните блюда.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.