Кои признаци издават недостига на магнезий в тялото?

https://zdravno.net/bolesti/koi-priznaci-izdavat-nedostiga-na-magneziy-v-tyaloto/128426 Zdravno.net
Кои признаци издават недостига на магнезий в тялото?

Магнезият е важен за нормалното функциониране на тялото ни

Дефицитът на магнезий е често срещан. Въпреки че този минерал се намира в много храни като риба, мляко, зеленолистни зеленчуци, както и в ядките.

Магнезият регулира мускулната функция, но носи още ползи за здравето ни.Регулира нервната функция, нивата на кръвната захар, кръвното налягане, също така повишава енергията.

Недостатъчното количество на магнезий в тялото ни води до риск от диабет, хипертония, сърдечносъдови болести, остеопороза, както и други болести.Ето по кои симптома разбираме, че имаме недостиг на магнезий.

При дефицит на магнезий може да изпитаме загуба на апетит.Изпитвате ли гадене и повръщане, съчетано с липсата на апетит, проверете нивата на магнезий, съветват експертите.

Мускулните спазми и крампи са сред най-често срещаните признаци на магнезиев недостиг. Въпреки че те може да са резултат от умора или прекален прием на кофеин, магнезиевият дефицит също допринася за това.

Според учените тези симптоми се провокират от по-голям приток на калций.

Чувството на физическа слабост и умора също може да са признаци за магнезиев дефицит.Те не винаги говорят за ниски нива на магнезий, но в съчетание с други симптоми може да разкриват точно това.

Установено е, че магнезиевият дефицит влияе и на психичното здраве.В такъв случай може да се чувстваме по-тревожни от обикновено.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.