Ковид или грип? Как да различим разликите в симптомите

https://zdravno.net/bolesti/kovid-ili-grip-kak-da-razlichim-razlikite-v-simptomite/144805 Zdravno.net
Ковид или грип? Как да различим разликите в симптомите

Има разлика между симптомите на грип и на ковид-19

По думите на общопрактикуващите лекари те са ясно различими. Ако болките започнат внезапно, тогава става въпрос за грип.

Болките развиват ли се по-бавно и поетапно тогава може да говорим за коронавируса.Грипът има остро начало, вдига се висока температура, получава се сухота в гърлото,започваме да кашляме.

За грипа са характерни болките в ставите и в мускулите.Добрата новина е, че ако започне лечението в първите 36 часа, терапията е вълшебна и помага.

Има няколко лекарства на пазара, които щом се приложат веднага, решават проблема с грипа.

Лекарите обаче не препоръчват самолечение. А да се посети личния лекар, който да направи тест и да зададе правилното решение.

Те съветват да се направим и ваксина срещу грип, за да се запазим от заразите.

При Ковид нещата започват доста по-лежерно.Температурата се повишава по-бавно и рядко надхвърля 38. Не се наблюдава изявената болка в ставите и мускулите.

Липсва също сухата и дразнеща кашлица. За коронавируса няма специфична терапия, заради което докторите препоръчват ваксина.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.