Кожата издава дали прекаляваме със сладкото и захарта

https://zdravno.net/bolesti/kozhata-izdava-dali-prekalyavame-sas-sladkoto-i-zaharta/52603 Zdravno.net
Кожата издава дали прекаляваме със сладкото и захарта

Прекомерната консумация на захар влияе негативно

Сладките изкушения вредят на организма като цяло. Захарта нанася много поразии на цялото тяло и на органите ни. Тя може да причини разрушаване на зъбите, да ни докара захарна болест или да ни причини наддаване на теглото. На всичкото отгоре прекаляването със сладките неща може да увреди и нашата кожа.

Това се случва поради процесът на гликиране. Този процес стартира, след като се натрупа много захар в нашето тяло. Това се получава при хора страдащи от диабет, но може да засегне и напълно здрави хора, прекалили със сладкото.

При този процес се образуват вещества, които причиняват поразии на кожата. При това състояние се разрушава колагена и еластина на кожата или те се увреждат силно.

По лицето ни може да се познае лесно дали наистина прекаляваме с консумацията на захар. Такъв човек има доста бръчки по лицето, то става грапаво. Освен това има и признаци като сухота на кожата, както и видима загуба на еластичност.

Има и други симптоми, доказващи, че в тялото си сме натрупали доста захар. Такива са и появата на старчески петна по кожата ни.

Експертите препоръчват да се приемат заместители на захарта, като стевия, също така и сладки плодове, които притъпяват нуждата ни от сладко и захар.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.