Лъжица зехтин на ден пази от деменция и възпаления (Още ползи)

https://zdravno.net/bolesti/lazhica-zehtin-na-den-pazi-ot-demenciya-i-vazpaleniya-oshte-polzi/134679 Zdravno.net
Лъжица зехтин на ден пази от деменция и възпаления (Още ползи)

Никой не се съмнява в полезното действие на зехтина

Нови проучвания доказват още ползи за здравето от маслиновия еликсир. Според редица изследвания лъжица на ден зехтин ни пази от деменция.

Болестта покосява все повече хора по света, като броят им се увеличава главоломно в последните години. Според последните проучвания страдащите от деменция по света наброяват 55 милиона.

Здравословният начин на хранене включва така наречения „средиземноморски режим“, при който основна роля заема зехтинът. Тези, които го използват за готвене или като дресинг на салатите страдат около 30-40 на сто по-малко от различни възпалителни заболявания, като зехтина ни пази и от опасните онкологични заболявания.

Изследователите са установили също, че тези от възрастните хора, които консумират дори по 7 грама на ден зехтин страдат от около 30 на сто по-малко от загуба на паметта, както и от сърдечно-съдови болести.

Проучвания върху животни доказват, че редовната консумация на маслиновия еликсир намалява риска от развитие на болестта Алцхаймер.Предишни експерименти сочат, че хората, редовно консумиращи зехтин рискът от невродегенеративни заболявания намалява с около 30%.

В тази връзка зехтинът е този ключов елемент, който дава положителни резултати за здравето ни.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.