Лекари: Яжте тези храни, стимулират производството на тестостерон

https://zdravno.net/bolesti/lekari-yazhte-tezi-hrani-stimulirat-proizvodstvoto-na-testosteron/136763 Zdravno.net
Лекари: Яжте тези храни, стимулират производството на тестостерон

Колкото и да звучи токсично, тестостеронът също намалява с напредване на възрастта при мъжете

Доказано е, че този хормон при мъжете намалява след тридесетгодишната възраст. И това се случва с по един процент за всяка последвала година.

Един от начините да се поддържа синтеза на хормона е необходимо да водите здравословен начин на живот. Алкохолът „убива“ неговото производство.

Липсата на тестостерон засяга не само с@ксуалната функция, но влияе и на мозъчната функция. Мъжете, които изпитват недостиг на този важен хормон се оплакват от чести болки в главата, безсъние, както и от лесна умора, а и доста често напълняват.

Но не винаги е достатъчно да се определи липсата му по външни признаци, за целта е необходимо да се направи и кръвен тест, съветват лекарите.

В тази връзка специалистите препоръчват на мъжете да включат в диетата си растителни храни, които стимулират неговото производство. Особено с напредване на възрастта, когато този хормон спада.

За да се компенсира спада в производството на тестостерон лекарите съветват да се консумират повече храни като мащерка, целина, магданоз, грозде. Много полезни също така са доматите, ябълките, грейпфрута, както и бобовите култури.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.