Митът за прясното мляко е разбит! Лекар го направи на пух и прах

https://zdravno.net/bolesti/mitat-za-pryasnoto-mlyako-e-razbit-lekar-go-napravi-na-puh-i-prah/128894 Zdravno.net
Митът за прясното мляко е разбит! Лекар го направи на пух и прах

Прясното мляко е полезно

В това съмнение няма, но лекар разби на пух и прах митът, че прясното мляко заздравява костите. Това направи доктор Каран Радж. Лекарят го стори в социалните мрежи, където често показва клипчета, чрез които споделя съвети и разбива митове.

С това видео изненада мнозина, които вярват в едва ли не чудодейните качества на млякото, което помага да имаме здрави кости до дълбока старост.

Според докторът цял живот сме живели в заблуда заради ползите на тази храна за нашата костна система.

По думите на лекаря пиенето на мляко няма нищо общо с укрепването на костите.

Дори може да има обратен ефект за възрастните хора. „Ако прекалено много консумират прясно мляко, възрастните хора може да получат метеоризъм или стомашно разстройство, но не и да укрепят костите си“, твърди д-р Каран Радж.

Той твърди, че след периода на кърмене човек вече не може да усвоява толкова бързо лактозата. А прясното мляко е пълно именно с тази захар, обяснява причината медикът.

По думите му, с консумация на прясно мляко, няма как да укрепим костната си система. Той е категоричен, че това е лъжа, мит, в който сме вярвали цял живот.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.