Мощен компрес срещу болки в ставите: Само с две прости съставки

https://zdravno.net/bolesti/moshten-kompres-sreshtu-bolki-v-stavite-samo-s-dve-prosti-sastavki/129146 Zdravno.net
Мощен компрес срещу болки в ставите: Само с две прости съставки

Болките в ставите и коленете ни лишава от качествен живот

След определено възраст болките в ставите се повишават и ни измъчват. Но има две прости съставки, които ни спасяват от тези болки и страдания.

Едната от тази съставка е обикновеният аспирин. Лекарството е локален аналгетик и действа против болки.Но за да действа още по-добре, той трябва да се смеси с мед. Медът е биоактивно вещество, с куп лечебни свойства.

Така правим един мехлем, който е не само успокояващ болките, но намалява и премахва отоците по краката и крайниците.

За лекарството са необходими следните продукти:

Две таблетки аспирин и една голяма лъжица мед. Ако искате процедурата да направите няколко пъти, тогава увеличете количеството на продуктите.

Как се използва компресът? Таблетките трябва да стрием на прах, прибавяме меда. След това покриваме съда с фолио  и го оставяме да престои десетина дни на топло място. Когато лекарството е готово, натриваме проблемните места с мехлема. Увиваме с найлон  и слагаме отгоре плат или най-добре вълнен плат.

Така топлият комплекс действа. Болките намаляват и изчезват, понеже аспиринът отнема възпалението, както и на целия организъм. А за да предпазим хрущяла от изтъняване, добре е да се ядат повече колагенови продукти, като особено полезна е пачата.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.