На колко градуса да включим климатиците?Ето коя е безопасната температура

https://zdravno.net/bolesti/na-kolko-gradusa-da-vklyuchim-klimaticiteeto-koya-e-bezopasnata-temperatura/114619 Zdravno.net
На колко градуса да включим климатиците?Ето коя е безопасната температура

Горещите летни дни са невъзможни без климатиците

От нетърпимите жеги няма друг начин да се спасим, освен с климатиците.Но те могат да бъдат и опасни, предупреждават експертите.

За да не ни разболяват климатиците, те трябва да поддържат разлика от пет-шест градуса с температурата навън. За да може тялото да понесе по-лесно горещините, когато излезе навън.Известно е, че температурните разлики не влияят добре на сърцето. Проблемът е в термодинамиката и термообмяната, за да се чувстваме добре, температурната разлика трябва да е малка.

Освен това климатикът трябва да е настроен така, че да духа нагоре.

Така топлият въздух се върти от горе надолу.Но духа ли насреща ни, тогава може и да настинем или да се схванем. Докторите предупреждават, че може да пипнем фациалис, при който лицевия мускул се възпалява и устната увисва надолу.

Експертите предупреждават, че най-добрата температура за здравето, на която да се настрои климатика е между 24-26 градуса.

Тази температура се счита за идеална за здравето ни, а  и добре ни освежава през горещите дни.

През лятото климатиците може да ни причинят и пневмонии, заради бацилите и микробите, които се намират във филтрите и се разпространяват във въздуха след пускането им.

Симптомите са отпадналост, зачервено гърло, болки в главата, температура и кашлица. Може да ни причинят и различни видове алергии, затова трябва да чистят и сменят често.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.