Наблюдавайте краката си! Те може да алармират за различни болести

https://zdravno.net/bolesti/nablyudavayte-krakata-si-te-mozhe-da-alarmirat-za-razlichni-bolesti/134906 Zdravno.net
Наблюдавайте краката си! Те може да алармират за различни болести

Лекарите съветват да наблюдаваме състоянието на краката си

Различните болки по тях може да сигнализират за опасни болести.Обикновено хората приемат болките в краката като признак на умора и игнорират различни проблеми със здравето.

Ако отокът на долните крайници се запази по-дълго време това може да е сигнал за лошо кръвообращение, проблеми с лимфната система или пък имате тромб.

Причината за подуването на краката може да са заради проблеми с бъбреците или щитовидната жлеза. Изкривените пръсти може да са заради артрит или валгусна деформация.

Често изкривяване на пръстите може да се дължи и на семейна предразположеност.Болката в костта, разположена между петата и пръстите може да се дължи на стресова фрактура.

Счупването е в резултат на дълго ходене на големи разстояния или прекомерно физическо натоварване.

Състоянието може и да е заради възпаление на връзките или некротичен фасциит. Не се ли лекува навреме, може да доведе до гангрена или до сепсис на кръвта.

Сърбежът по краката може да се предизвика от гъбична, бактериална инфекция или алергична реакция. Друга причина може да е псориазис на тялото.

Болестта се проявява със зачервяване на стъпалото и бели потна по него, както и напукване на петите.Заради лошо кръвообращение краката може постоянно да мръзнат. Преохлаждане на краката може да е причинена и от диабета, при който се увреждат нервите.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.