Наблюдавайте тялото си!Тези признаци издават проблеми

https://zdravno.net/bolesti/nablyudavayte-tyaloto-sitezi-priznaci-izdavat-problemi/136644 Zdravno.net
Наблюдавайте тялото си!Тези признаци издават проблеми

Тялото ни алармира за евентуални здравословни проблеми

Затова наблюдавайте промените по тялото си, съветват експертите.Така ще си осигурите дълъг живот, без болка. Ако чувствате странно мравучкане по краката и стъпалата, пълзене, лазене или желание за движение, това може да е синдром на неспокойните крака.

Това разстройство продължава дълго във времето и често се появява нощем.

Не игнорирайте кожните проблеми и не ги подминавайте с лека ръка. Стане ли кожата дебела, това може да означава вътрешни проблеми,хормонални проблеми, алергии  или екзема. Направете кръвни изследвания, щом проблемът се задълбочава.

Промяна в почерка, в говоренето, признаци на треперене или сънуване на кошмари може да алармира, че страдате от Паркинсон, предупреждават докторите.

Изблиците на гняв не винаги са свързани с вашия характер.Причината може да е и депресия, твърдят някои специалисти.

Хиперсомията или прекалено многото сън може не винаги да е заради умора. То може да се причини и от някои автоимунни заболявания. Пиенето на много алкохол може да причини същия ефект.

Промяната в цвета на очите също може да разкриват някои болести.Бял или сив пръстен около роговицата на окото може да подсказва за висок холестерол при хора, които са над 45 години.

Добре е да солите храната си, но ако изпитвате истинска жажда за сол, това означава следното. И то може да е дефицит на желязо, анемия или дехидратация.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.