Намаляват ли лютите чушки риска от сърдечен удар?

https://zdravno.net/bolesti/namalyavat-li-lyutite-chushki-riska-ot-sardechen-udar/137896 Zdravno.net
Намаляват ли лютите чушки риска от сърдечен удар?

Лютите чушки за много полезни за здравето

Това учените са го доказали категорично с редица изследвания. Те са установили, че редовната консумация на люти чушки намалява риска от инфаркт. Резултатите от проучването те са публикували в специализирано здравно издание.

Корейски специалисти са направили също така обобщен анализ на проучванията, при които са участвали доброволци над 18-годишна възраст. Те са включвали в храненето си люти чушки, както и техните производни за период от четири до дванадесет седмици.

Съдържащото се в лютите чушки вещество капсаицин подобрява храносмилането и ускорява метаболизма.

Това вещество намалява риска от развитие на метаболитния синдром,който е комплекс от метаболитни нарушения, които причиняват развитието на сърдечносъдовите заболявания, както и на диабет тип 2. Капсаицинът понижава нивата на лошия холестерол и има антиоксидантен ефект.

Лютите чушки намаляват нивата на кръвната захар и се справят успешно с възпаленията.Доказано е също така, в серия от експерименти, че лютите чушки подобряват познавателните функции на мозъка.

Колкото и невероятно да звучи, но лютите чушки изострят зрението, също така се грижат за здравината на кожата, както и това, косата да е силна и здрава.

Веществото в лютите чушки има болкоуспокояващ ефект. То успешно се справя с главоболието, както и с тежките пристъпи на мигрена.Доказано е, че се справя и с болки в ставите. Затова спецовете съветват да слагаме на трапезата винаги люти чушки.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.