Не ги яжте вечер! Тези храни съсипват съня ви

https://zdravno.net/bolesti/ne-gi-yazhte-vecher-tezi-hrani-sasipvat-sanya-vi/131173 Zdravno.net
Не ги яжте вечер! Тези храни съсипват съня ви

Много неща може да влияят на качествения сън

Такива са стресът, също така заболявания като диабет, бъбречни болести, също и стомашни киселини. Недостатъчният сън обаче се отразява на здравето, както и на настроението.Ако проблемът не се реши, може да си докарате инфаркт, инсулт, високо кръвно налягане, както и разстройство на нервната система.

Но има и някои храни, които са „виновни“ за тези проблеми. Броколито е кръстоцветен зеленчук, съдържа много полезни вещества. Но съдържа и фибри, което причиняват газове и подуване на стомаха, затова не бива да се хапва преди сън.

Целината, динята,краставицата преди сън пълни пикочния мехур с вода и ни кара често да ходим до тоалетната вечер, което пречи на съня ни.

Месото, особено червеното, е богато на протеини и на мазнини, които трудно се смилат. И това може да ни държи будни през нощта.

Затова избирайте по-лекото пилешко или пуешко месо, или кисело мляко и спанак за вечеря.

Пикантните храни вечер може да предизвикат стомашен дискомфорт, както и киселини. На всичкото отгоре може да увеличи кошмарите нощно време.

Бързото хранене, както и другите закуски са трудни за усвояване от тялото и могат да доведат до киселини.Те в комбинация с газовете могат да направят съня ни неспокоен. Но не бива да си лягате и гладни вечер, защото това също прави съня неспокоен. Решението е малка закуска преди сън, съветват експертите.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.