Не правете тези грешки: Когато си миете зъбите!

https://zdravno.net/bolesti/ne-pravete-tezi-greshki-kogato-si-miete-zabite/121418 Zdravno.net
Не правете тези грешки: Когато си миете зъбите!

Спецовете твърдят, че тези грешки правим най-често при миенето на зъби

Тези грешки може да ги правим години наред, без да знаем, че не сме на прав път.Може да си мислим, че миенето на зъби е фасулска работа и е много лесно, но има какво да научим от денталната медицина.

Според спецовете най-голямата грешка, която правим при миенето на зъбите е да намокрим четката преди да сложим пастата за зъби.

Ако това се случи, ние разреждаме предварително пастата. Щом мокрим пастата, тя се пени по-често и бързо, в резултата тя не е ефективна.

Освен това експертите препоръчват миенето на зъбите да стане отзад напред. Задните части са по-трудни за достигане и ако започнем първо с предните зъби, вероятно е да спрем да почистваме или го правим не както трябва.

Другият съвет на зъболекарите е да носим спортно облекло при посещение на специалист. Защото луксозните дрехи можем да зацапаме с вода или други стоматологични материали.

Не е необходимо да ви текне кръв от венците, за да им обърнете внимание. те са много важни за оралното здраве. Затова трябва да почиствате зъбната плака или зъбния камък, за да са те в перфектно здраве.

Мийте зъбите повече от минута. Смяната на четката, както и подходящата паста също влиза в графа „правилна грижа за зъбите“.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.