Нехарактерни признаци, алармиращи за инфаркт! (Добре е да ги знаем)

https://zdravno.net/bolesti/neharakterni-priznaci-alarmirashti-za-infarkt-dobre-e-da-gi-znaem/126240 Zdravno.net
Нехарактерни признаци, алармиращи за инфаркт! (Добре е да ги знаем)

Инфарктът поразява все повече хора

Сърдечният удар вече посича и хора в по-млада възраст. Инфарктът на миокарда може да се диагностицира, в някои случаи, не само чрез ехографско изследване.

Важно е да се знае, че в някои случаи болката в сърцето се маскира и като болка в стомашно-чревния тракт.

За това предупреждават кардиолозите. По думите на специалистите човек, който получава инфаркт, може да почувства болка в стомаха, корема, червата, както и в черния дроб.

Болките в тези вътрешни органи мискира така наречената коремна форма на сърдечен удар, предупреждават експертите.

Има и други признаци, които подсказват сърдечния удар. Такива са задух, слабост като цяло в тялото, липсата на въздух, също така спад в кръвното налягане, също и внезапно замайване.

Тези неприятни усещания се засилват, когато човек се движи, разкриват още една разлика докторите.

Освен това, ако се приемат болкоуспокояващи, както и специални лекарства за облекчаване на коремната болка, а тя не минава, тогава се касае за проблем със сърцето.

В този случай  е необходимо веднага да се потърси компетентна лекарска помощ, съветват експертите. Това не само е задължително, но може да спаси и живота ни, съветват спецовете.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.