Никога не мийте тези храни преди готвене, вредно е!

https://zdravno.net/bolesti/nikoga-ne-miyte-tezi-hrani-predi-gotvene-vredno-e/54701 Zdravno.net
Никога не мийте тези храни преди готвене, вредно е!

Измиването на храната преди готвене има своите ползи

Така се спасяваме от хранително отравяне, също така премахваме различните замърсители.

Но някои храни не бива да бъдат измивани преди да ги сготвим, дори това е вредно.

Така може да се превърнат в неприятни на вкус, както и да ни навредят.

Миенето на гъбите може да увреди вкуса и качеството им. Те има силна абсорбция и може да не изсъхнат напълно след измиване.Те може да поемат повече вода, което прави яденето водно и безвкусно.

Може да отстраните замърсяванията с домакинска хартия, както и с помощта на нож.

Яйцата се почистват със специални машини в птицефермите.Черупката им има специален слой, който пази от бактерии и салмонела. Ако ги измиваме много и продължително, премахваме предпазния слой.

Пилето и птиците не бива да се мият. Защото тогава или само накиснати във вода, бактериите от повърхността се разпространяват надълбоко в тъканите и се размножават.

Най-добре патогените се елиминират, когато ги сготвим или изпържим.

По същият начин вредим и на рибата, ако я измиваме.Измивате също така ценни сокове, увреждаме вкуса и цвета на продукта. Отстранете люспите, но не я измивайте.Така не само храната си остава вкусна, но и не разпространявате бактериите върху останалите храни.

Никога не накисвайте или измивайте месото по абсолютно същите причини, както и при пилешкото месо и рибата. Просто го изсушете с хартиена кърпа, като така се премахва излишната влажност.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.