Ноктите показват! От какви болести страдаме

https://zdravno.net/bolesti/noktite-pokazvat-ot-kakvi-bolesti-stradame/130373 Zdravno.net
Ноктите показват! От какви болести страдаме

Промяната на нокътната плочка разкрива от какви болести страдаме

Изменението в нейната крехкост и обезцветяване разкрива също заболяванията, от които боледуваме.Жълтата плочка може да показва наличие на гъбички, а в съчетание с удебеляването им може да показва, че страдате от диабет.

Чупенето на ноктите най-често говори за липсата на определени витамини в тялото ни.Белите петна по повърхността на ноктите най-често подсказват за дефицит на калций, както и за микронаранявания под нокътната плочка.

 Нацепените нокти, които изглеждат като намачкана хартия, може да алармират, че имате заболявания на щитовидната жлеза. Нацепването, заедно с жълтия цвят подсказва, че имате гъбички и трябва да пазите ръцете си от прекомерен досег с вода.

Зачервената кожичка около ноктите сигнализира, че нокътната гънка е възпалена.

Синкавите нокти показват, че тялото не получава достатъчно кислород.Наблюдава се при силна кръвозагуба или при проблеми с белите дробове, като и при болести на сърдечно-съдовата система.

Бледите нокти подказват, че страдате от желязо-дефицитна анемия.Ако имате прекалено светли нокти в продължение на месеци, обърнете се към специалист, защото може да страдате от сърдечна недостатъчност, хепатит, проблеми с черния дроб, болести на бъбреците или заради бедна от микроелементи диета.

Тъмните линии под ноктите често ни подсказва, че може да страдаме от опасния рак на кожата-меланома.

 Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.