Нова Ковид ни залива: Има ли нужда от карантина?

https://zdravno.net/bolesti/nova-kovid-ni-zaliva-ima-li-nuzhda-ot-karantina/118570 Zdravno.net
Нова Ковид ни залива: Има ли нужда от карантина?

В последните дни броят на болните от последните вариации на Ковид се покачва

В тази връзка мерките в училищата и детските градини се налага. Но дали има нужда от карантина? На този въпрос отговаря д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасността на ваксините.

Специалистът препоръчва да си сложим ваксини. И най-вече, след като от последната инжекция или боледуване са минали повече от шест месеца. По думите му новите средства са доста по-качествени. Два са подвидовете на коронавируса, които ни атакуват тази есен. Техните имена са „Ерис“ и „Пирола“.

От двата вируса „Ерис“ е по-добре покрит от наличните ваксини.В момента се разпространява „Пирола“, като неговите щамове са повече. По думите на експерта, ако имате пълния набор от ваксини или е прекарал „Омикрон“, тогава има по-широка възможност от по-висок имунитет.

„Ако искаме да прекараме една спокойна зима и да не боледуваме, тогава е добре да си сложим една бустерна доза ваксина“, препоръчва д-р Илиев.

Експертът твърди, че новите бустерни дози са много по-ефикасни, защото вдигат нивата на антитетала, също нивото на имунитета и ни предпазват повече от вирусите и заразите.Специалистът съветва на места, където се събират повече хора да се слага маска, която също ни защитава от различните щамове на коронавируса.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.