Нова зараза плъзва от Япония!Причинява висока смъртност

https://zdravno.net/bolesti/nova-zaraza-plazva-ot-yaponiyaprichinyava-visoka-smartnost/130424 Zdravno.net
Нова зараза плъзва от Япония!Причинява висока смъртност

Нова зараза плъзва от Япония

За това предупредиха властите от Страната на изгряващото слънце. Опасната бактериална инфекция се разпространява с огромна сила. Случаите на зараза в Токио са три пъти повече в сравнение с миналата година.

Инфекцията е бактерия тип А, която причинява стрептококов шок.Тревогата е заради факта, че смъртността на болестта е висока, цели тридесет на сто, предупреждават здравните власти в Япония.

При стрептококовия токсичен шок инфекцията се разпространява в тялото и може да причини органна недостатъчност.

Това заболяване не е респираторно, нито е коронавирусна инфекция. Малко вероятно е бактериалната инфекция да доведе до пандемия, както при Ковид-19. По думите на японските специалисти това е капково заразяване.

При тази капкова инфекция много е важно да се спазва хигиена. И най-вече да се мият често ръцете, особено ако сме били навън и трябва да приготвим или да хапнем нещо навън или в дома си.

Затова миенето на ръцете е изключително важно, за да се предпазим от стрептоковата инфекция, предупреждават докторите.

Източник: Вести.бг

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.