От какво да се пазите в заведенията? Не е храната

https://zdravno.net/bolesti/ot-kakvo-da-se-pazite-v-zavedeniyata-ne-e-hranata/53301 Zdravno.net
От какво да се пазите в заведенията? Не е храната

Заведението е най-честия начин да се отпуснем и  да се видим с приятели

Но това не е най-безопасния начин за прекарване на свободното време. И рискът не идва от храната, нито от опасността от хранително отравяне. Нито от вероятността тя да е стара или замърсена. Проблемът идва от напитките и затова трябва да сме нащрек.

Според ново изследване ледът в заведенията бъка от бактерии. И най-опасното е, че те са много повече от тези, които ги има в тоалетната чиния. Причината е, че машината за лед по-рядко се почиства, в сравнение с тази в тоалетната.

При тестване се е установило, че има значителен риск от тези машини, защото там се размножават много от вредните бактерии.

Според проучването напитката, която най-често поръчваме в заведение, е най-пълна с бактерии. И това е обикновената чаша вода или чаша вода с резен лимон. Експертите са установили, че около седемдесет на сто от тях, в заведенията, са замърсени.

А резенът с лимон, който е в чашата ви, предварително е нарязан и се съхранява в пластмасови кутии, при стайна температура. Но това е идеалната среда за размножаване на бактериите.

Експериментите не могат да открият точния източник за развитието на бактериите. Но истината е, че не могат да се развият и оцелеят в спиртните питиета.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.