Пазете се! Тези лоши навици вредят много на бъбреците ни

https://zdravno.net/bolesti/pazete-se-tezi-loshi-navici-vredyat-mnogo-na-babrecite-ni/132334 Zdravno.net
Пазете се! Тези лоши навици вредят много на бъбреците ни

Здравето на бъбреците е много важно

Ако те се натоварват допълнително, това не само може да ги повреди, ами и да причини инфаркт или инсулт.

Много наши навици, включително и хранителните, може да навредят на тези важни вътрешни органи.

Преработеното месо-колбаси, шунка, са признат канцероген, а и опасен продукт за здравето на бъбреците.

Преработените месни продукти съдържат много сол  и карат бъбреците да работят усилено, за да се справят с натрия, също така да произвеждат повече калций. А този елемент може да причини образуване на камъни в бъбреците.

Високото кръвно налягане са заплаха за всички органи, включително и да бъбреците.Хипертонията може да увреди кръвоносните съдове, които хранят бъбреците, както и самите органи.

Затова трябва да контролирате високото си кръвно. И да се консултирате с лекар, ако долната граница на кръвното надвишава 130 в продължение на два или повече седмици.

Пушенето вреди на кръвоносните съдове и увеличава иска от високо кръвно налягане. Освен това може да причини рак на бъбречните клетки, най-често срещаната форма на рак на бъбреците при възрастните.

Водата е много важна за тялото, включително и за бъбреците. Ако не приемаме достатъчно от тази течност, не може да контролираме нивото на натрий, също е не е възможно да се поддържа в нормални граници.

Не трябва да прекаляваме с болкоуспокоителните, защото те също вредят на бъбреците.

Източник:  Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.