По тези знаци разбирате: Нещо с белите ви дробове не е наред!

https://zdravno.net/bolesti/po-tezi-znaci-razbirate-neshto-s-belite-vi-drobove-ne-e-nared/138187 Zdravno.net
По тези знаци разбирате: Нещо с белите ви дробове не е наред!

Днес чистият въздух е рядък ресурс

В големите градове все по-често изпитваме недостиг на свеж въздух. Но има знаци, които сигнализират, че нещо с белите ни дробове не е наред.

Обърнете им внимание  и при необходимост потърсете специалист. Защото ако навреме реагирате, може да спасите и живота си, съветват докторите.

Въпреки че се сочи като рядък симптом, болките в гърба, раменете и дори гърдите може да означават началото на рак на белите дробове.

Ако бъде открит навреме, той е  и личим. Щом болката е по-силна и продължава повече от обичайните неразположения в гърба или я изпитвате по-често, незабавно потърсете специалист.

Кашлицата може да е показател на обикновена настинка. Но може и да сигнализира за хронични болести.

Острата кашлица може да е признак за онкологично заболяване на белите дробове, особено ако е в комбинация с кашлица, при която изхрачвате кръв.

Задухът също е сигнал за сърдечни или белодробни болести, като астма или алергии.Забележите ли жълт оттенък по кожата и очите, това също е лош сигнал.

Всеки се чувства, от време-навреме, уморен и отпуснат. Ако дълго се лишавате от сън или сте под стрес, това може да причини умора.

Но ако се чувствате необичайно уморени и то често, кашлицата ви не отшумява и нямате апетит, това може да алармира за сериозно заболяване.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.