Преди да хапнете пържена цаца!Вижте от какво да се предпазите

https://zdravno.net/bolesti/predi-da-hapnete-parzhena-cacavizhte-ot-kakvo-da-se-predpazite/54193 Zdravno.net
Преди да хапнете пържена цаца!Вижте от какво да се предпазите

Наближава времето на пържената цаца и студената бира

Само че преди да се отдадете на тези любими изкушения, трябва да внимавате за нещо опасно.

Защото пържената цаца, предлагана по сергиите наистина крие риск.

В нея може да има неща, които са доста притеснителни. За това информират специалисти по инфекциозни заболявания.

По думите й няма как уличните търговци да продават риба, която да няма паразити по тях.Причината е, че такива риби обикновено не се проверяват от паразитолози и затова могат да бъдат заразени.

Поради тази причина експертите съветват да се купува риба само от специализирани магазини, за да не се заразите с паразити.

Спецовете заявяват, че не може да се определи дали рибите имат хелминти по себе си.Това може да се установи едва след като рибата бъде почистена.

В повечето случаи виждаме прясната риба наредена по рафтовете. Но преди това тя преминава на преглед през паразитолози, за да се установи дали има зараза по тях.

И накрая тези специалисти дават специални документи, че по рибата отсъстват определени микроорганизми, които влияят негативно на човешкия организъм.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.