Прекалявате с пържени картофи!Ето какъв погром нанасят на здравето ни

https://zdravno.net/bolesti/prekalyavate-s-parzheni-kartofieto-kakav-pogrom-nanasyat-na-zdraveto-ni/121485 Zdravno.net
Прекалявате с пържени картофи!Ето какъв погром нанасят на здравето ни

Пържените картофи са една от любимите ни храни

Може да ги консумираме самостоятелно и във всичко друго, като гарнитура, в бургери и пр.

Но спецовете предупреждават, че прекалената им консумация може да нанесе огромни щети на здравето ни.Заради глакацията колагена.

Това са вещества, които се получават, когато протеинови и захарни молекули се комбинират, и се нагряват при висока температура.

Възниква реакция. И тогава се появяват увредени протеини с изменена структура.Всичко това предизвиква преждевременното стареене на тялото ни.

В резултат се получава подпухване на лицето, повишена пигментация, отпуснат контур на лицето, както и бръчки. Всичко това, в съвкупност, причинява преждевременното стареене, предупреждават спецовете.

Това важи за любимите пържени картофи. Но същият ефект се причинява от крем брюле, всички десерти, тестени вкусотии  и сладкиши.Или това са храни с повече захар, както и бързите въглехидрати.

За да запазите дълго младостта си, трябва да хапвате по-често домашно приготвени храни с качествени съставки. Освен това да пиете повече вода,

както и да не се лишавате от здравословен сън.Също така да се движите, да тренирате и да избягвате прекомерния стрес.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.