Разходката на открито ни спасява от опасни болести

https://zdravno.net/bolesti/razhodkata-na-otkrito-ni-spasyava-ot-opasni-bolesti/121665 Zdravno.net
Разходката на открито ни спасява от опасни болести

Разходката на открито ни спасява от опасна болест

Според проучване, от няколко университета в Ню Йорк, движението на открито ни спасява от рак. В експериментът са участвали над 14 000 жени на възраст между 35 до 65 години. Изследването е провеждано в продължение на тридесетина години.

Установено е, че при разходка има възможност с двадесет  и шест на сто по-малка вероятност да развием рак.

Това се отнася за опасни болести, като рак на гърдата, също така рак на яйчниците, на матката, също така и на множествен миелом.

Затова жените, които живеят в квартали с условия за разходка, имат по-малка вероятност да развият тези опасни болести. Учените съветват градските власти да планират градски паркове, за да може по-възрастното население да се разхожда и да се движи там.

При едно предишно проучване със затлъстяването е установено, че има риск от развитие и то с нарастване, на тринадесет вида рак, независимо от възрастта.

Изводът е, че физическата активност понижава риска от развитие на онкологични заболявания и при двата вида-при затлъстяването и при заседналия начин на живот.

В тази връзка експертите съветват да се движим повече, да се разхождаме на чист въздух, сред планината или градските паркове, за да се спасим от опасни заболявания.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.