С какво така е полезна динята?

https://zdravno.net/bolesti/s-kakvo-taka-e-polezna-dinyata/138068 Zdravno.net
С какво така е полезна динята?

Динята е едно от любимото лакомство през горещите летни дни

Динята е богата на вода, каквато е необходима за нормалното функциониране на организма и всички системи.

Динята е хит през лятото, но е противопоказна за хората, страдащи от диабет и различни алергии.

Но колкото и да ви се иска, не консумирайте динята ледено студена, директно от хладилника. Причината е, че така може да ви заболи гърлото и да настинете.

Освен това може да си навлечете и разстройство. Освен че е богат на вода, този сладък плод съдържа и захари. Те дават енергия на организма, както и на мозъка. Мозъкът се нуждае от кислород, вода и въглехидрати, за да работи добре и на пълни обороти.

Динята помага да се прочисти изцяло организма ни, както и да се детоксикира. Освен това динята прочиства бъбреците и ставите от вредни вещества и токсини.

Подобрява храносмилането и кръвообращението, помага за еластичността на кръвоносните съдове. Плодът е полезен за кожата, очите, помага ни да отслабнем.

Последните експерименти, които са правени за ползата от динята показват, че тя помага при мускулна треска. Затова я препоръчват да се консумира от хора, извършващи тежък физически труд, както и от спортистите.

Тези хора е добре да пият сок от диня. В количество от 300-400 грама, два часа преди физическото натоварване.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.