С тази магическа напитка болното гърло ще ви благодари!

https://zdravno.net/bolesti/s-tazi-magicheska-napitka-bolnoto-garlo-shte-vi-blagodari/127710 Zdravno.net
С тази магическа напитка болното гърло ще ви благодари!

В сезонът на грипа и на вирусите сме

При настинка или някакво респираторно заболяване често започва да ни боли гърлото. Затова трябва да реагираме максимално бързо, за да не слезе инфекцията в дихателните пътища и болестта да се задълбочи.

И отново, за пореден път, на помощ ни идва народната медицина. Много хора са на мнение, че с тази рецепта болките в гърлото изчезват, а болното ни гърло може само „да ни благодари“.

Какво ни е необходимо за рецептата? Необходими са ни около осемдесет грама смлян кимион, двеста милилитра вода, както и една супена лъжица коняк.

Как се приготвя магическото лекарство? В тенджера слагаме смляното семе от кимион и заливаме с водата.

Слагаме на котлона и оставяме да ври петнадесет минути. Получава се гъста смес с цвят на кафе. След като изстине, прецеждаме , добавяме около петнадесетина грама вода и отново слагаме на котлона да ври още 2-3 минути. Сваляме лекарството и накрая добавяме коняка.Така домашното лекарство е готово за приемане.

Как се използва? Приема се по една голяма лъжица от него на всеки тридесетина минути.Усещаме как болката в гърлото постепенно намалява и започваме да се чувстваме все по-добре.

Така приемът трае между два и четири часа. При по-тежки признаци на болка в гърлото пием от този илач по-дълго време. Действително помага, твърдят тези, които са го използвали.

Източник: Здравето.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.