С тази вкусна рецепта сте „господари“ на кръвната захар

https://zdravno.net/bolesti/s-tazi-vkusna-recepta-ste-gospodari-na-kravnata-zahar/137104 Zdravno.net
С тази вкусна рецепта сте „господари“ на кръвната захар

Кръвната захар да е в норма е важна за хора над 55 години

Ако кръвната захар скача, застрашени сме от много опасни болести, като диабет тип 2 или захарна болест. Една лесна и много вкусна рецепта ни позволява да сме „господари“ на кръвната захар и да я държим в норма.

За нея ни трябват:

Чаша овесени ядки, шепа сурови ядки, бадеми или орехи. Две чаши вода или прясно мляко, половин чаша нарязани плодове, като ягоди, малини, боровинки или ябълка. Към тези продукти добавяме голяма лъжица ленено семе или чия и половин чаена лъжичка канела.

Как се приготвя? В средно голяма тенджера загряваме водата или млякото, докато кипне. Добавяме овесените ядки и намаляваме силата на котлона.

Оставяме на бавен огън около 5-7 минути, като разбъркваме, докато кашата стане като крем. Сваляме от котлона и слагаме канелата. Разделяме кашата в отделни съдове и добавяме плодовете, ядките, чията или лененото семе.

Рецептата изобилства от фибри, които помагат да се забави усвояването на захари и поддържат стабилни нивата на кръвната захар.

Ядките и семената ни осигуряват здравословни мазнини и протеини, които също стабилизират нивата на кръвната захар  и ни дават енергия.

Тази рецепта може да ни бъде закуска или да служи като междинно хапване. Тя е вкусна, питателна и здравословна, която е правилния избор за деня.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.