С тези храни оправяте настроението си и лекувата депресията

https://zdravno.net/bolesti/s-tezi-hrani-opravyate-nastroenieto-si-i-lekuvata-depresiyata/110007 Zdravno.net
С тези храни оправяте настроението си  и лекувата депресията

Депресията и тревожността са често срещано явление

За да оправите психиката си, трябва да сте на здравословна диета и да имате физическа активност. Има храни обаче, които подобряват настроението. Един от най-бързите инструменти за подобряване на настроението е черния шоколад. Това сладко лакомство предизвиква производство на ендорфини, което ни докарва чувството на удоволствие.

Кокосът и шафранът също ни оправят настроението. И двете храни са източник на фибри и на протеини, които ни зареждат с енергия и намаляват чувството ни на умора.

Боровинките съдържат много полезни вещества, също витамини и фибри. Те помагат да се нормализира смяната на настроенията, подобряват също функцията на мозъка.

Лекът срещу лошо настроение може да е и бразилския орех. Той е богат на селен, което вещество ни правят по-малко тревожни и раздразнителни.

Диетата с мазните риби също подобрява настроението. Заради веществата, които съдържат те „лекуват“ депресията и тревожността.

Спанакът също е една от храните, които борят депресията. Той съдържа антиоксиданти, както и витамин К, който подобрява кръвна, съдовете и костите.

Този листен зеленчук има богат набор на витамини от група В.Намаленото количество на тези витамини води до депресия. Освен това при липсата на тези витамини се намалява количеството на серотонин в мозъка.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.