С тези лесни начини се пазите от вредния зъбен камък

https://zdravno.net/bolesti/s-tezi-lesni-nachini-se-pazite-ot-vredniya-zaben-kamak/125930 Zdravno.net
С тези лесни начини се пазите от вредния зъбен камък

Зъбният камък е вреден и може да причини сериозни повреди на зъбите

Зъбният камък е плака, която се натрупва над нивото на венците. Той може да бъде от сив до черен на цвят.Не се образува задължително от лоша хигиена на зъбите.

Зъбният камък се чисти, като хапвате по-твърди плодове и зеленчуци. Дъвченето на краставици, ябълки и моркови помагат в тази връзка.

Те помагат да се премахнат меките въглехидрати, които са „виновни“ за натрупването на зъбния камък.Киселите сокове действат избелващо на зъбите.Те трябва да се консумират внимателно.

Киселината реагира на някои от храните, които причиняват натрупването на зъбния камък.Киселите плодове трябва да се консумират внимателно, за да не разрушат зъбния емайл.

За да не се образува плаката или поне количеството й да е по-малко, използвайте конци два пъти седмично. Те достигат до тези части, до които не стигат дори и четката за зъби, и премахва остатъците от храна.

Препоръчително също така е да се ходи на профилактичен преглед при зъболекар, поне два пъти в годината.

Другият начин да намалите зъбния камък е като намалите пушенето. Защото катрана помага той да се натрупа, а и се „грижи“ за пожълтяването и разклащането на зъбите.

Дъвчете правилно храната, мийте си зъбите вечер, може да ги изплаквате и със солен разтвор, за заздравяване на венците.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.