С тези ранни признаци откриваме Паркинсон

https://zdravno.net/bolesti/s-tezi-ranni-priznaci-otkrivame-parkinson/54938 Zdravno.net
С тези ранни признаци откриваме Паркинсон

Някои признаци разкриват появата на болестта Паркинсон

Паркинсон е болест, при която се нарушава нервната система. И засяга над един процент от хората на възраст над 65. Симптомите се проявяват в продължение на няколко години.

Ключов признак за развитието на болестта е треперенето.Според спецовете треморът обхваща ръцете, краката, както и брадичката.

Той най-лесно може да се разбере от самия болен и да се съобщи за него.И спира, когато човек започне да използва засегнатата част. С напредване на болестта треперенето се увеличава.

Другият симптом, преди да настъпи болестта, е промените в ходенето.Човекът ходи бавно и влачи краката си. Болният от Пракинсон може да върви по-бързо или по-бавно, с неравномерен темп, както и с различна дължина на крачката.

Друг характерен симптом е загубата на обоняние. Той може да се прояви няколко години преди заболяването и да влияе на движението на човека.Така може да загубите напълно или трудно да усещате миризмите.

Проблеми със съня също влиза в тази категория симптоми.Хора, които са с Паркинсон, може да страдате от безсъние, умора след ставане от сън, както и неконтролирани и спастични действия по време на сън.

Други признаци са сковани движения или бавни движения. Също така да изпитвате промени в настроението, като тревожност и депресия, също и деменция.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.