Сериозно може да увредите здравето си: С тези хигиенни навици

https://zdravno.net/bolesti/seriozno-mozhe-da-uvredite-zdraveto-si-s-tezi-higienni-navici/121620 Zdravno.net
Сериозно може да увредите здравето си: С тези хигиенни навици

Всеки трябва да спазва хигиена, за да е здрав

Честото миене на ръцете и на цялото ни тяло ни спасява от различни инфекции и заболявания. Но някои хигиенни навици може да имат обратен ефект, да ни докарат проблеми със здравето.

Ето кои са тези нездравословни навици, посочват ги дерматолози. Някои хора се престарават и си мият зъбите не само сутрин и вечер, но дори след всяко хранене.

Според експертите това е крайно вредно. Защото може да увреди емайла на зъбите и също така венците. По-добре е да използваме вода за уста.

Някои маниаци искат да получат гладка и мека кожа на тялото и лицето си. Затова освен със скраб, те се търкат и с кърпа. Това също е вредно, предупреждават спецовете.

Защото води до нараняване и изсушаване на кожата, също така може да ни докара акне или дерматит.

Пак поради същата причина, за да имат идеалната кожа, някои хола киснат дълго време в гореща вана. Това обаче също не е здравословно.

И причината е в това, че такава процедура може да ни докара синини и точковидни обриви по кожата ни или другият вариант да ни я изсуши.

Миенето на косата ни всеки ден може да доведе до изсушаване на скалпа и до дерматит.По-добре е да използваме сух шампоан.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.