Що е това ходеща пневмония? И как да се предпазим от нея

https://zdravno.net/bolesti/shto-e-tova-hodeshta-pnevmoniya-i-kak-da-se-predpazim-ot-neya/125470 Zdravno.net
Що е това ходеща пневмония? И как да се предпазим от нея

Все по-често се говори за така наречената „ходеща пневмония“

Болестта поразява наред в Китай. По думите на докторите това представлява вид атипична пневмония. Дали е опасна? Според специалистите това е по-лека форма на обикновената пневмония, която се проявява с по-леки симптоми. Може да не се почувствате толкова зле, а състоянието ви да е като при настинка.

Състоянието не изисква влизане в болница или легло. Не изпитвате желание да си стоите в дома си, излизате навън и живеете както и преди, без да чувствате дискомфорт. Ако отидете на лекар, не сте достатъчно болен, за да ви изпрати на рентген, за да се установи заболяването.

Ходещата пневмония се причинява от бактерия, която предизвиква по-леки симптоми, обясняват специалистите. Те се проявяват по-бавно в сравнение с останалите форми на пневмония.

Болестта често се пренася от малки деца, които се заразяват в детската градина или в училище.Останалите членове от семейството започват да проявяват първите признаци две или три седмици по-късно. Симптомите са болки в гърлото, бавно влошаваща се кашлица, продължаваща седмици или месеци, както и умора.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.