Спецовете разкриха: Вредно ли е готвенето с алуминиево фолио!

https://zdravno.net/bolesti/specovete-razkriha-vredno-li-e-gotveneto-s-aluminievo-folio/122007 Zdravno.net
Спецовете разкриха: Вредно ли е готвенето с алуминиево фолио!

Алуминиевото фолио присъства във всяка кухня

То прави ястията сочни и вкусни. Но дали вреди честото използване на алуминиево фолио при приготвянето на храната?

Спецовете отговориха на този въпрос. По думите им честото използване на фолиото вреди на организма ни.Алуминиевото фолио е много тънък лист метал, който съдържа около 99 на сто алуминий.

Металът е в състояние да се натрупа в организма ни и да му вреди.Да причини различни хронични и опасни болести.Колкото повече храни се правят с това фолио, толкова повече метал влиза в тялото ни.

По думите на лекарите безопасната доза, която може да влиза в тялото ни всеки ден е 40 мг, но при едно готвене с алуминиево фолио влизат по 400 мг от метала.

Количеството зависи също така от добавянето на сол, подправки, оцет, олио и други, както и какво се използва при печенето.Не само използването на фолиото може да вреди, а също така и дългосрочното съхранение на храната в него.

Според последните проучвания за вредите, които ни нанася честото използване на алуминиево фолио са нервност, депресия, влошаване на мисълта и на паметта, образуване на камъни в бъбреците, онкологични болести,

патологии в белите дробове, метаболитни нарушения  и други.Установено е и пряката връзка от натрупване на метала с болести като Паркинсон и Алцхаймер.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.