Супер ефикасен начин да се отървем от жилещите комари

https://zdravno.net/bolesti/super-efikasen-nachin-da-se-otarvem-ot-zhileshtite-komari/111487 Zdravno.net
Супер ефикасен начин да се отървем от жилещите комари

През лятото най-неприятното нещо са комарите

Те ни жилят не само в природата, по време на пикник, но понякога и в домовете ни.

Звукът на тези насекоми не само ни втрещяват. Но и ни хапят, което е болезнено. Освен това те носят различни и опасни болести.

Но спецовете вече са открили ефикасен начин за спасяването от тези опасни и нетърпими насекоми.И то от природата, а не с химични средства.

Според експертите комарите имат добре развито обоняние, както и зрение. Те се ориентират добре в тъмното. При избора на плячка те обръщат внимание на топлината. Тя се излъчва от всички топлокръвни животни.

Именно по топлото и с помощта на зрението си комарите се ориентират на по-къси разстояния. Но ако обектът излъчва миризма, тогава те се ориентират към него не само на десетки, ами на няколко стотици метра, за да го жилнат. Според експертите хвърчащите насекоми се насочват към хора, които се потят, както и по време на издишване. Тогава се отделя млечна киселина и въглероден диоксид.

Затова има един природен начин да се отървем от ухапването на тези жилещи насекоми. Такава е миризмата на евкалипт. Също и други етерични масла отблъскват комарите. Защото тези силно миришещи вещества се усещат много по-добре от хората и те  отблъскват комарите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.