Тази народна рецепта облекчава пристъпите на подаграта!

https://zdravno.net/bolesti/tazi-narodna-recepta-oblekchava-pristapite-na-podagrata/127787 Zdravno.net
Тази народна рецепта облекчава пристъпите на подаграта!

Подаграта е много болезнено заболяване

При подаграта страдат ставите. Причината е, че в тях се отлагат кристалчетата на пикочната киселина. Пристъпите от подагра са изключително болезнени. Ставите се подуват, кожата се зачервява, може да причини втрисане или дори безсъние.

Но когато болестта се задълбочи, добре е човека да си осигури дълга почивка, за да се възстанови. За да облекчите болката и подуването може да се използват  и студени компреси. Но има една рецепта, която лекарите горещо препоръчват. Тя намалява нивото на пикочна киселина в тялото и така намалява подуването на ставите и болезнеността на определени участъци.

За да я приготвите е необходимо в триста грама вода да се изцеди сока на половин лимон. След това към течността прибавяме една трета малка лъжичка хималайска сол. Напитката трябва да се приема на празен стомах.

Спецовете препоръчват и консумацията на определен вид чай. Смесват се равни части риган, брезови пъпки и коприва. Взима се една супена лъжица от сместа и се залива с двеста милилитра вряла вода, оставяме да престои половин час и я прецеждаме.

Чаят се пие два пъти на ден, половин час преди приема на храна. Отварата се пие в продължение на месец. След което се прави почивка от десетина дни и след това се повтаря още един курс на лечение.

Източник: Ретро

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.