Тези ранни признаци алармират за инфаркт!

https://zdravno.net/bolesti/tezi-ranni-priznaci-alarmirat-za-infarkt/52568 Zdravno.net
Тези ранни признаци алармират за инфаркт!

Инфарктът е опасен  и смъртоносен

Всяка година сърдечният удар покосява все повече хора и то в доста млада възраст.Затова е много важно да разберем за признаците, алармиращи за наближаващата опасна болест.

Много признаци подсказват, че болестта съобщава често, преди да се появи. Но има едни най-ранни симптоми, които предупреждават за наближаващия сърдечен удар.

Ако знаете за тези неподозирани симптоми, може да ги предотвратите успешно и да оцелеете.

Спецовете обясняват, че сърдечния удар възниква, щом има недостатъчно снабдяване с кръв на мускула на сърцето. Освен това той протича заедно с некроза, както и  с исхемична болест.

Но преди самата масирана атака може да се появят още по-ранни симптоми. Такъв признак е парещата болка в областта на гърдите, засилваща се с извършване на физическа дейност.

Освен че се появява такава болка, тя може да плъзне към областта на стомаха, ръката, рамото. Освен това болката може да предизвика задух  и да накара човек да изпада в постоянна умора.

Ранните признаци за наближаващ инфаркт са още скокове в кръвното налягане, както и високата тревожност. Освен това човек изпитва недостиг на въздух, както и тежко кашляне, и дълго прозяване.

Докторите препоръчват при наличие на тези симптоми да се потърси незабавна компетентна помощ.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.