Тези ядки може да заместят месото!Носят здраве за костите и сърцето

https://zdravno.net/bolesti/tezi-yadki-mozhe-da-zamestyat-mesotonosyat-zdrave-za-kostite-i-sarceto/135271 Zdravno.net
Тези ядки може да заместят месото!Носят здраве за костите и сърцето

Ежедневната консумация на тези ядки може да заместят червеното месо

Те са изключително полезни за здравето ни. Ако искате да замените месото и да си набавите растителни протеини най-полезни за целта са орехите.

Тези ядки ни пазят от сърдечно-съдови болести.Обогатяват диетата ни с полезни мазнини, витамини, минерали и мед. Те се грижат за здравето на сърцето, костите, както и укрепват имунната система.

Ако редовно хапваме орехи, тогава ние тонизираме организма си и се пазим от отрицателни външни фактори, също и от болести.

Задължително включете в менюто си орехите, ако искате да имате здраво сърце, кръвоносните съдове и да се предпазите от сърдечно-съдови болести.

Ядките подпомагат метаболизма, укрепват имунната система, нормализират нивата на кръвната захар, предпазват ни от образуване на холестеролни плаки.

Орехите намаляват нивата на лошия холестерол, снижават високото кръвно налягане.Ядките съдържат антиоксиданти, които се борят с възпалението.

Орехите помагат мозъчната дейност, грижат се за здравето на мозъка, подобряват дейността на пикочно-половата система, както и на стомашно-чревния тракт.

Ядките забавят процесите на стареене, грижат се за косата, костите и подобряват състоянието на кожата.

Също така нормализират работата на щитовидната жлеза. Намаляват риска от тромбоза и пазят кръвоносните съдове.

 

Източник: Марица, Crimesbg.com

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.