Това мезе ни е любимо! Само че е супер опасно

https://zdravno.net/bolesti/tova-meze-ni-e-lyubimo-samo-che-e-super-opasno/124195 Zdravno.net
Това мезе ни е любимо! Само че е супер опасно

Приемането на алкохол съчетаваме с някои мезета

Но има едно от тях, което е безкрайно любимо и често присъства на трапезата ни. И това е нашенския домат. Той е чест гост на трапезата ни, по различни поводи, но се оказа крайно опасен. Малцина знаят, че този любим зеленчук вреди на здравето ни, в съчетаие със силни алкохолни напитки.

Много експерименти са доказали това правило. Пресните домати, в комбинация със силен алкохол и особено с водка, ни причинява опасния метеоризъм.Причината са огромния брой органични киселини, с които са богати доматите.

Освен това неприятно явление, съчетанието на алкохол и домат може да ни причини и храносмилателни проблеми.А те от своя страна може да ни докарат разстройство.

Но има още една изненада. Всички тези неприятни състояния ни причинява пресния домат. Но ако е обработен във вид на сок, паста, кетчуп или сосове, не притежава тези неприятни състояния.Не се наблюдават и негативни ефекти, когато се съчетават с прием на високоградусови напитки.

Не бива да се приемат обаче и консервирани домати за месе с алкохол. Защото съдържат оцетна киселина. Същата, в комбинация с алкохол, натоварва бъбреците и черни ядроб.

Но доматеният сок с алкохол е чудесна комбинация, която не вреди на здравето ни.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.