Този навик съсипва качеството на съня!

https://zdravno.net/bolesti/tozi-navik-sasipva-kachestvoto-na-sanya/120086 Zdravno.net
Този навик съсипва качеството на съня!

Здравият сън е много важен за здравето ни

Ако не си доспивате постоянно, това удря на имунитета и го срива.За да гарантираме качеството на съня, трябва да имаме удобна възглавница, топли завивки, както и да сме в пълен покой.

Дори да сме изпълнили всички тези правила има един навик, който може да навреди на съня ни. И той е, ако спим с чорапи.

Добре е да го правите от време-навреме, но не постоянно, защото носи повече вреди на тялото ни, отколкото ползи.

Чорапите затоплят краката и по този начин влияят на кръвообращението.Но ако те се носят по-дълго време, може да се постигне обратният ефект и тогава кръвообращението да се намали, което води до вреда на организма ни.

Спецовете съветват да се обърне внимание на материалът, от който са направени чорапите. Ако те са от синтетична материя, това може да доведе до кожни проблеми. Защото не са удобни за кожата  и не позволяват да дишат.

През нощта се изпотяваме често. Влажната и топла среда благоприятства развитието на бактерии, което може да навреди на краката ни.

Може да получите обрив или екземи, в зависимост от това от каква материя са направени чорапите.Освен това лентата, която стяга чорапите ни, може да ограничи притока на кръв и да получим подуване.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.