Три опасни вируса ни атакуват през есента

https://zdravno.net/bolesti/tri-opasni-virusa-ni-atakuvat-prez-esenta/117030 Zdravno.net
Три опасни вируса ни атакуват през есента

Три опасни вируса ни застрашават през тази есен

Това са Ковид, вирусите на грипа, както и нов, мутирал вирус.

Добрата новина е, че и за трите видове вируси се намират ваксини, които да действат срещу тях.

След като две години имаше много лека вълна на инфекциозните болести заради Ковид и върлуващата пандемия, както и взетите мерки, сега обикновения грип се завръща с огромна сила. И това се случи през миналата година.

Но всичко това бе подкладено с появата на този нов, мутирал щам на респираторните вируси, който с пълна сила започна да действа в края на миналата година.

Като капак на всичко се появиха и новите случаи на коронавирусната инфекция. Те обаче изглеждаха като отживелица след три годишни непрестанни вълни, твърдят лекарите от Европа.

По думите им ни очакват сериозни предизвикателства от здравословен характер, но пък всеки ще има достъп до имунизиране.

Световната здравна организация твърди, че сериозно следи новата вариация на щам от Ковид. СЗО го е добавила в списъка с опасни седем щама на наблюдение.

Това изисква от спецовете да отчитат риска за човечеството.Тази година обикновеният грип ще се върне към по-големите параметри, както преди пандемията.Според вирусолозите пикът на грипните вируси ще е към ноември и след нова година.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.