Учени алармират: Алкохолът поразява още един, изключително важен орган!

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-alarmirat-alkoholat-porazyava-oshte-edin-izklyuchitelno-vazhen-organ/127781 Zdravno.net
Учени алармират: Алкохолът поразява още един, изключително важен орган!

Всеки знае за вредата от прекаляване с чашката

Алкохолът вреди, дори и в малки количества, ако се приема всеки ден. Много е казано и писано по този въпрос.Злоупотребата с високоградусни питиета, като например водката, може да предизвика развитие на мутации и злокачествени тумори.

Тези ракови образувания може да се появят в черния дроб,стомаха, а според последните проучвания  и в гениталиите.

Затова алармират учени и специалисти от различни университети и научни звена. По думите им етиловия алкохол в питиетата повишава риска от образуване на атеросклеротични плаки, които нарушават снабдяването на кръв в тъканите.

Всичко това може да причини и  загниване на сърдечната тъкан, което е особено опасно състояние.

Етанолът в алкохолните питиета може да предизвикат също сърдечна недостатъчност.В резултат тъканта на мозъка се омекотява, влошава се усвояването и на витамините от група В, което може да предизвика дори деменция, както и други тежки здравословни проблеми.

Алкохолът увеличава риска от опасни болести като рак на стомаха, рак на панкреаса, цироза на черния дроб, както и рак на хранопровода. Алкохолиците получат също промени в хормоналните нива, което предизвиква и развитие на рак на пол@вите органи.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.