Учени бият тревога: Древни вируси избиват всичко по пътя си

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-biyat-trevoga-drevni-virusi-izbivat-vsichko-po-patya-si/121118 Zdravno.net
Учени бият тревога: Древни вируси избиват всичко по пътя си

Учените са в паника

Със затоплянето на климата на земята ни атакуват смъртоносни вируси, които избиват всичко по пътя си.

Заради изменението на климата смъртоносният вирус „Фактор Х“ може да бъде отприщен. Той се крие в замръзналите зони на земята и чака да се отприщи, предупреждават експертите.

А лошата новина е, че за този смъртоносен вирус не се знае почти нищо.

Светът още не може да се отърси от коронавирусната пандемия, която отне живота на близо седем милиона души по света.

Още по-страшното е, че затоплянето на климата освобождава много смъртоносни болести, които са били латентни в продължение на стотици хиляди години.

Затоплянето и топенето на ледовете може да освободи патогени и болести, които са сеели смърт и смут сред нашите предци, предупреждават учените.

Дълбоко във вечната замръзналост на земята вероятно съществуват вируси и бактерии, които са били на Земята много преди появата на човека.

Експертите предполагат, че във вечния лед може да има древни вируси, които са причинявали заразяването и изчезването на  неандерталци, както и на мамути.

По думите на учените съществуват шест замразени патогена, които представляват най-голямата заплаха за бъдещето на човечеството.

Топенето на ледовете в Аляска и Сибир могат да доведат до нови пандемии, много по-опасни и смъртоносни от Ковид-19, алармират спецовете.

Източник: Телеграф

 

 

 

1 Коментара

Кокарджа

7 months before

Каквото, такова! Голяма работа... Да става каквото иска! Колкото живеем, толкова...все 3дно сме заспали...все тая! :) :) :) :)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.