Учени откриха: На каква възраст мозъкът старее безвъзвратно?

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-otkriha-na-kakva-vazrast-mozakat-staree-bezvazvratno/144944 Zdravno.net
Учени откриха: На каква възраст мозъкът старее безвъзвратно?

Учени от Германия откриха възрастта, след която мозъкът старее, без да може да се върнат назад тези процеси. На базата на проучването се е установило, че мозъкът старее след 60-та година.

Специалисти от Хайделберг са открили, че човешките когнитивни способности не са свързани със скоростта на реакцията, която започва да се забавя след  20 години.

Експертите проведоха онлайн проучване, в което участваха 1,2 милиона души.Участниците трябваше да класифицират думите и изображенията, които се появяват на екрана, като натискаха съответните бутони.

Учените стигнаха до извода, че по-бавните отговори се дължат на това, че с възрастта хората стават по-внимателни.Освен това двигателните способности намаляват с натрупване на годините.

Така умствените способности не се влошават до 60 годишна възраст. След това настъпват необратими промени в мозъка или така нареченото необратимо стареене.

Австралийски учени са установили, че добавките със селен може да са полезни за здравето на мозъците на възрастните хора, особено тези с неврологични проблеми.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.