Учени откриха навик, който провокира сърдечни болести

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-otkriha-navik-koyto-provokira-sardechni-bolesti/113096 Zdravno.net
Учени откриха навик, който провокира сърдечни болести

Учени откриха навик, който може да ни причини сърдечно-съдови болести

Според експерти от Япония пропускането на миенето на зъбите вечерта е свързано с по-голям риск от сърдечни заболявания. Експериментите са правени с пациенти на 20  и на над тази възраст.

В него са взели участие около 2000 пациенти. Хората, които не миели зъбите си вечер, имали по-голям риск от развитие на сърдечно-съдови болести.Установено е, че ако мием зъбите си вечер  и сутрин или само сутрин, вероятността от развитие сърдечно-съдови болести е значително по-малка от тези, които изобщо не правят това.

От експеримента било видно, че мъжете пропускат вечерното миене на зъби четири пъти по-често от жените. Много от тях споделяли, че заради пиенето на алкохол вечер ставали твърде уморени, за да ходят до банята  и да си измият зъбите. Незаинтересоваността към хигиената на зъбите и устата била другата причина хората да не си мият зъбите.

По думите на учените развитието на пародонтоза или на кариеси пречи на дъвченето и цялостното здраве на организма. Дисбалансът в чревните бактерии и то заради оралните, както и директната инфекция на сърдечносъдовата система пак причинена от оралните бактерии, също повишава риска от развитие на тези болести.

И така лошата хигиена директно влияе на болестите на сърцето и на съдовете, категорични са спецовете.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.