В сезонът на грипа и настинките: Как да предпазим децата с природни лекарства?

https://zdravno.net/bolesti/v-sezonat-na-gripa-i-nastinkite-kak-da-predpazim-decata-s-prirodni-lekarstva/142513 Zdravno.net
В сезонът на грипа и настинките: Как да предпазим децата с природни лекарства?

В сезонът на грипа и настинките сме

Сега е времето за превенция на децата ни, за да ги предпазим от настинките, грипа и вирусните инфекции. И тогава на помощ ни идва народната медицина.

Сироп от черен бъз е мощно средство, което ни пази от грипа, помага да се намалят болките в мускулите и гърлото. Той е мощен имуностимуланти  се препоръчва да се приема по малка лъжичка на гладно, преди хранене.

 Чесън и  мед е друго лекарство, което спасява децата ни от настинка и грип. Чесънът укрепва имунитета на организма и забавя размножаването на вируси. За децата се препоръчва чесънът да е сух и да се смеси с меда, за да мирише по-слабо.

Цинкът се грижи да образуване на белите кръвни телца и забавя размножаването на вирусите.за да си набавят децата повече цинк, може да ги набавят от храната. Той се съдържа в мидите, ядки, яйца, млечни продукти и червено месо.

Антибактериални и антимикробни свойства притежава меда и затова се използва срещу грипни инфекции.Медът помага на децата да се възстановят по-бързо  и  е по-ефективен от антибиотиците.

Източник: Crimesbg.com

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.