Външният вид ги издава: Така изглеждат мъже с дефицит на тестостерон

https://zdravno.net/bolesti/vanshniyat-vid-gi-izdava-taka-izglezhdat-mazhe-s-deficit-na-testosteron/130656 Zdravno.net
Външният вид ги издава: Така изглеждат мъже с дефицит на тестостерон

Когато нивата на хормоните намаляват, това се отразява на външния вид

Основният мъжки полов хормон е тестостерона.

Именно този хормон е отговорен за външния вид на мъжа и засяга вторичните полови белези. Той помага да се намали мастната тъкан и  да се изградят мускулите.

Ендокринолозите описват как изглежда мъж с дефицит на този мъжки полов хормон.

Намаляването на нивата на този хормон се отразява неминуемо на външния вид на мъжа. Мъж с дефицит на тестостерон има намалена мускулна маса. За сметка на това се увеличава мастната му тъкан в областта на корема, бедрата, както и в областта на задните му части.

Когато нивата на този полов хормон намаляват, окосмяването по тялото на мъжа също намалява. Другите признаци, които издават мъж с намалени нива на тестостерон, са суха кожа и уголемяване на млечните жлези, познато като гинекомастия.

Нивата на този хормон при мъжете намалява на възраст около 40-те години. Този процес може да се забави, като се промени начина на живот. Или ако се храните здравословно, спортувате, отказвате се от вредните навици и спите достатъчно, съветват спецовете.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.