Веднага след празниците: Връхлита ни мощно слънчево изригване!

https://zdravno.net/bolesti/vednaga-sled-praznicite-vrahlita-ni-moshtno-slanchevo-izrigvane/124088 Zdravno.net
Веднага след празниците: Връхлита ни мощно слънчево изригване!

Мощна слънчева буря ни връхлита веднага след празниците

На 28 декември слънчевото изригване може да повлияе на комуникациите и дори да прекъсне интернета в Европа, Азия и Америка.

Очаква се три поредни изригвания насочват потока, които ще  преминат близо до Земята, но няма да я атакуват пряко.

След тази дата нови магнитни бури не се очакват, успокояват ни спецовете.

Смущенията от слънчевите изригвания влияят най-вече на хората с хронични болести, както и на тези със слаб имунитет.

Те може да почувстват отпадналост, главоболие, промяна в кръвното налягане, общо неразположение и разконцентриране.

Геомагнитните бури причиняват големи и резки промени в стойностите на земното поле, които се причиняват от взаимодействието на сънчевия вятър.

При това положение се наблюдава изригване от някои активни части на Слънцето. В междупланетното простраство се отделя плазма, която се изстрелва с голяма скорост към Земята.

Заредените частици атакуват полярните области, през които проникват. И така предизвикват мощни токови системи около екватора и полярните области.

При слънчевите изригвания лекарите дават следните съвети, за да се предпазим от тяхното действие. Да се хапва повече плодове и зеленчуци, и да не се консумират мазнини.

Да се разхождаме на открито, но да не прекаляваме с разходките. Не се препоръчва тежка храна, нито продължително застояване в непроветрени помещения.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.