Внимавайте! Тези болести може да пипнете във фитнеса

https://zdravno.net/bolesti/vnimavayte-tezi-bolesti-mozhe-da-pipnete-vav-fitnesa/143977 Zdravno.net
Внимавайте! Тези болести може да пипнете във фитнеса

И във фитнес залата може да пипнете различни болести, за което предупреждават лекарите

В залата за тренировка може да се заразите от краста и педикулоза или заразяване с въшки. Това може да се случи при контакт, затова трябва да сме особено внимателни при облягане на главата, както и при сядане на различни пейки.

Въшките са доста активен паразит, като се преместват бързо на чиста и суха коса.Те могат да пропълзят по щангите, дъмбелите, както и при тренажорите.

Акарът на крастата заразява областта между пръстите и китките на болния, като извън тялото на човека живее няколко дни.

Спецовете предупреждават, че активността на крастата достига вечер и  първата половина на нощта. Затова заразата от каста се увеличава през нощта, като експертите съветват да се посещават фитнес залите вечер да става с особено внимание и предпазливост.

Другите срещани инфекции във фитнеса са още гъбичките, вирусните и бактериални инфекции. Рискът от кожни инфекции се увеличава от факта, че микроорганизмите обичат топлите, влажни места, като потните повърхностни на уредите за тренировки.

Всяко нарушение на кожата нарушава кожната бариера, заради което микроорганизмите лесно я прескачат.

За да се предпазите от нежелани кожни инфекции, трябва да спазвате няколко прости правила. Да внимавате да не се драскате, да носите дрехи с дълги ръкави и крачоли на панталоните, да миете ръцете си преди и след тренировки.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.